DJEČJI VRTIĆ SUNCE FAŽANA

Eko vrtić u Istri, dječji vrtić, jaslice
Naziv poslovnog subjekta:    DJEČJI VRTIĆ SUNCE FAŽANA
OIB:  58630420981
   052/521-1... klikni za broj
Adresa:   Puljska cesta 7
                52212   Pula
Općina  Fažana
Županija:   Istarska
E-mail:  
djecji.vrt... klikni za email

Kontakt osoba:   Ljiljana Brajić
www.epula.info/djecji-vrtic-sunce
www.dvsunce.hr
Pridruži se
O NAMA

 Dijete je stvoreno od stotine.
Dijete ima stotinu jezika,
stotinu ruku,
stotinu misli,
stotinu načina za mišljenje,
za igranje, za govorenje,
stotinu načina za slušanje,
za čuđenje, za voljenje,
stotinu veselja
za pjevanje i shvaćanje,
stotinu svjetova za otkrivanje,
stotinu svjetova za sanjarenje.

L. Malaguzzi


Dječji vrtić Sunce nalazi se u Fažani i prvi je dječji vrtić koji je dobio Međunarodno priznanje i status Eko-vrtića u Istarskoj županiji sa Zelenom zastavom i certifikatom. Izuzetno smo ponosni tim priznanjem jer je to ujedno priznanje svima nama i našem dugogodišnjem radu.

Tijekom prvih godina života dijete doživljava niz promjena u razvoju koje se odražavaju u području razvoja mišljenja, motorike, osjećaja i socijalnih odnosa. Za odvijanje tih procesa nužno je zadovoljiti djetetove primarne potrebe kao što su hrana i briga o zdravlju, ali i osiguravanje poticajne okoline.
Pod poticajnu okolinu podrazumijeva se sredina u kojoj će se dijete osjećati voljeno i prihvaćeno, uspostaviti prve kvalitetne međuljudske odnose, a zanimljiva otkrivanja prirodnih bogatstva u Istri zasigurno će ostati u njihovom dugom pamćenju.


Stručno usavršavanje naših djelatnica, poticajni rad u mješovitim skupinama te uvođenje alternativnih i istraživačkih programa vrijedan su pokušaj odgovora izazovima novog doba i zalog za budući uravnotežen razvoj sustava predškolskog odgoja i izobrazbe.

 

Intenzivnom provedbom prava djece na zdravu hranu i zdrav život i zadovoljavanjem potrebe djece za kretanjem tijekom svakodnevnog ritma dnevnih aktivnosti želimo osigurati uvjete za razvoj sposobnosti svakog djeteta i usvajanje navika zdravog življenja u najranijoj dobi. 
 
 

 

 


 Za više informacija, obratite nam se s povjerenjem.


 
 
 


PROJEKTI I AKTIVNOSTI- Dječji vrtić
- PRVI EKO VRTIĆ U ISTRI
- Alternativni i istraživački programi
- Upoznavanje prirodnih bogastava diljem Istre
- Njegovanje kulturne baštine
- Etno skupina REGALIĆ njegovanje starinskih igri i običaja
- Folklorna skupina CVIT njegovanje baluna, istarske nošnje i kanta
- Usmjeravanje djece na odgovorno ponašanje prema prirodi
- Zaštita i očuvanje ugroženih vrsta
- U suradnji sa NP Brijuni obilježavamo projekt Europska noć Šišmiš
- U suradnji s Obrazovnim centrom Pula Aquarium djelujemo na posvajanju morskih kornjača, praćenje u oporavku te njihovo puštanje u more
 
 
 


Pročitajte članak iz Glasa Istre "Kad se male ruke slože"
Pogledajte brošuru za "Dan bez automobila"
Pogledajte plakat za izložbu dječjeg stvaralaštva

 

 

 

DJELATNOSTI

 

  • Dječji vrtić
  • Prvi Eko-vrtić u Istri
  • Alternativni i istraživački programi
  • Upoznavanje prirodnih bogatstva diljem Istre

 


 Za sve informacije i upise možete nam poslati upit ili nazvati telefonom na
052/521-123 


PROIZVODI I USLUGE

 

provjerite 7 programskih koraka za pedagošku godinu 2014./2015.
 
 
PROJEKTI (prezentacije)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 PROJEKTI I AKTIVNOSTI
 
 
25.04.2016. "Eko malci" DV Sunce obilježili Dan planeta Zemlje u NP Brijuni 
 
"Obilježavanju Dana planeta Zemlje, u petak 22. travnja, u Nacionalnom parku Brijuni pomogla su djeca DV Sunce iz Fažane. Kako je riječ o eko-vrtiću, djeca su već dobro upoznata s važnošću očuvanja prirode i okoliša. „Eko malci" su na zabavan način pomogli u praćenju stanja okoliša na Velikom Brijunu. Svaki od njih dobio je svoju zviždaljku kako bi tijekom obilaska otoka električnim vlakićem zazviždao ukoliko bi u prirodi uočio smeće. Vožnja bi se tada nakratko prekinula, a smeće pokupilo. 
 
Uz eko patrolu vlakićem, u brijunskom Cvijetnjaku održana je ekološka kreativna vrtlarska radionica. Svako dijete oslikalo je svoju platnenu vrećicu - malo remek dijelo, koju će nadalje koristiti umjesto plastičnih vrećica. Nakon oslikavanja vrećica zasadili su sebi cvijet za koji će se brinuti kao što će čuvati planet Zemlju."
 
 
 
Na plaži Verudela u Puli puštene oporavljene morske kornjače
 
Dječji Vrtić Sunce iz Fažane u suradnji s Obrazovnim centrom Pula Aquarium 19. lipnja  sudjelovao je na zajedničkom događanju puštenja u more četiri oporavljene morske kornjače: Hiro, Damir Diego i Robert. Djelujemo na posvajanju morskih kornjača, praćenju, oporavku te njihovom puštanju u more.
 
 U povodu „Svjetskog dana morskih kornjača"centar za oporavak morskih kornjača u more se vratilo četiri oporavljene kornjače.  Morske kornjače primljene su u centar za oporavak u lošem stanju a nakon višemjesečnog oporavka vraćene su u svoje prirodno stanište.
 
Više fotografija pogledajte u našoj  FOTO GALERIJI
 
 Podizanje zelene zastave
 
Dječji vrtić Sunce iz Fažane je 08. lipnja prigodnim programom obilježio svoj dan, a svečanost je uveličana podizanjemzelene zastave sa brončanom oznakom. Rezultat je to svakodnevnog rada djelatnika vrtića i mališana koji žive u skladu s prirodom. Eko odgoj, kroz rad EKO patrole, odnos prema ustanovi, okolišu te rad na raznim projektima uz suradnju sa nacionalnim parkom Brijuni kao što su likovne radionice, motoričke radionice, promatranje ptičjeg pera pod mikroskopom, obilježavanje dana planeta zemlje i dr.
 
Kako je rekla ravnateljica dječjeg vrtića Sunce gđa. Ljiljana Brajić prva obnova statusa bila je 2011, druga obnova  bila je 2013 i treća obnova statusa je u sada u 2015 godini uz dobivanje certifikata sa brončanim znakom. Uz sve navedeno radi se još i na projektu sa Aquariumom iz Pule pod nazivom "Vratimo zemlji ono što joj pripada" senzibiliziranju djece za ugroženim vrstama, rad kroz radionice sa glinom, njegovanje kulturne baštine, sportske aktivnosti kao što je nedavno bila Olimpijada u Rovinju i niz drugih aktivnosti.

Dječji vrtić sunce je međunarodnu titulu međunarodne eko škole stekao još 2009. godine, a zelena  zastava predstavlja nagradu za sve ono što se redovito čini na području ekološkog osvješćivanja najmlađih.
   7 PROGRAMSKIH KORAKA
 
1. Osnivanje odbora EKO-VRTIĆA
2. Ocjena stanja okoliša
3. Plan djelovanja
4. Praćenje stanja i ocjenjivanje 
5. Rad prema nastavnom planu 
6. Obavješćivanje javnosti i uključivanje medija 
7. EKO - KODEKS 
 
 

   STABLO PRIJATELJSTVA  U naš vrtić pozvali smo djecu i odgojiteljice dječjeg vrtića More kako bismo zajedno posadili stablo prijateljstva!
 
 Simbolično, na Dan Planeta Zemlje naše dvorište bogatije je za jedno stablo jabuke!


 
  KONTAKTIRAJTE TVRTKU
Da bi eliminirali SPAM molimo napišite
konačni izračun prije slanja forme!
Hvala Vam, ako kažete da ste nas pronašli na eistra.info
"DJEČJI VRTIĆ SUNCE FAŽANA" se nalazi u ovim kategorijama
dječji vrtić, eko vrtić, fažana, predškolska ustanova, vrtići, istra, sunce, predškolski odgoj

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se